Yonkers

Projecten

34
3
9
14
16
7
2
6
8
6
2
Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2018 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
KaartgegevensKaartgegevens ©2018 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaartgegevens ©2018 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaart
Satelliet

 

We hebben kennis van alle soorten collectieve zonnestroom projecten. De meeste projecten die we begeleiden zijn echter postcoderoos projecten. Wij zijn er van overtuigd dat dit de basis gaat vormen van de toekomstige energiehuishouding van Nederland: je eigen stroom opwekken in je eigen buurt. We begeleiden tal van projecten door heel Nederland en worden gezien als een van de grootste deskundigen op dit terrein. We begeleiden ook jouw initiatief graag tot een succesvol project!

 

Meer over onze projecten

Voor wie

Wij zijn er voor iedere inwoner van Nederland die samen met buurtgenoten zonnestroom wil opwekken. Of je nu huiseigenaar bent, of huurder – iedereen is even belangrijk. We ondersteunen buurtinitiatieven en lokale energie coöperaties. We werken samen met tal van organisaties die helpen projecten met hoge kwaliteit tegen de laagst mogelijke kosten te realiseren. Zodat het voor iedereen interessant is te investeren in een duurzame toekomst.

Vul uw postcode in en check of er projecten bij u in de buurt beschikbaar zijn:


Voor wie?

Over ons

Wij geloven niet dat onze overheid de duurzame energietransitie in Nederland goed zal begeleiden. We vinden het belangrijk dat gewone burgers hier een grote rol in spelen – en dat het niet wordt overgelaten aan institutionele beleggers en traditionele energieproducenten. De mensen van Zon op Nederland zijn gewoon burgers – burgers die hun verantwoording hebben genomen.

Zon op Nederland is een coöperatie zonder winstoogmerk. Wij zijn 100% eigendom van onze leden. Onze leden zijn alle lokale zonnestroom projecten die wij hebben helpen realiseren. Zon op Nederland heeft meer dan 15 projecten helpen realiseren – altijd in samenwerking met lokale initiatiefnemers. Alle projecten worden begeleid door onze eigen ervaringsdeskundigen. We ondersteunen meer dan 40 initiatieven door heel Nederland, waarvan vele binnen een jaar in gebruik genomen zullen worden.

 

Over ons

Werkwijze

Zon op Nederland ondersteunt lokale initiatiefnemers bij het ontwikkelen en realiseren van collectieve zonneprojecten in hun buurt – groot of klein. Dat doen we stapsgewijs, met veel kennis van zaken en ervaring. De initiatief-groep is altijd het lokale gezicht – zorgt voor de communicatie en de contacten met buurtgenoten. Zon op Nederland ondersteunt deze initiatiefgroep om te komen tot een succesvol buurtproject: vinden van een dak, ondersteunen bij werving, regelen van financiering, juiste juridische en fiscale kaders, afspraken met leveranciers. Dat doen we al bijna 5 jaar en bij vele tientallen projecten, waarvan een groot aantal inmiddels in productie zijn.

 

Onze werkwijze

Meedoen

Op tal van plaatsen begeleiden we projecten. Je kunt kijken of er een project bij jou in de buurt is, zodat je je kunt aanmelden of zelfs inschrijven. Hiernaast vind je een overzicht van alle projecten in ontwikkeling. Je kunt ook naar het overzicht van alle projecten gaan door hier te klikken.

Is er geen project in de buurt, kun je je evengoed aanmelden als belangstellende. Wij informeren je dan zodra een project in je buurt start.

Wil je zelf een project starten? Of wil je onze ondersteuning bij jouw project? We helpen je graag.

 

Initiatief aanmelden

Oplossingen

We willen iedere inwoner van Nederland in staat stellen zelf zonne-energie op te wekken – ongeacht hun woonsituatie of inkomen. We helpen bij buurtinitiatieven, maar hebben ook oplossingen voor VvE’s en woningcorporaties en huurders. We streven naar projecten tegen de laagste kosten voor deelnemers – en met de hoogste opbrengsten. Zo kennen we alle ins en outs van de postcoderoos. We helpen gemeenten bij het realiseren van hun ambities, maar ook lokale energie coöperaties die graag een goed werkend project willen opzetten.

 

Oplossingen