Energiek Alphen aan den Rijn is een lokale energiecoöperatie die wil bijdragen aan de verduurzaming van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Energiek Alphen (EA) is initiator van de postcoderoosprojecten Rijnvicus en GC Zeegersloot en voert ook andere projecten uit, zoals energieopwekking en energiebesparing bij bedrijven, bewoners en andere partijen in de gemeente. Zo organiseert EA wijkgerichte energiebesparingsacties, geeft voorlichting over duurzame energie en participeert in diverse nationale en regionale overleggroepen over duurzaamheid en de energietransitie.

 Coöperatie Energiek Alphen aan den Rijn heeft de ambitie om de gebouwde omgeving in de gemeente maximaal te verduurzamen. Ons doel is het om energiebesparing en het opwekken van duurzame energie in de gemeente te promoten. Dit gebeurt met concrete projecten en acties, waarmee Energiek Alphen gelijktijdig ondernemingen en de werkgelegenheid in Alphen wil stimuleren.

De ambitie van Energiek Alphen sluit aan bij de doelstellingen van de gemeente. In 2015 stelde de gemeente Alphen aan den Rijn het Duurzaamheidsprogramma Van A naar D: Alphen aan den Rijn op weg naar Duurzaamheid vast. EA ondersteunt de duurzaamheidsambitie: ‘Energieneutraal in 2050’.

Energiek Alphen werd in 2013 opgericht door drie inwoners van Alphen aan den Rijn.

Klik hier om de website van Energiek Alphen te bezoeken.