Hoe schrijf ik me in?

De inschrijving voor Zon op Alphen verloopt uitsluitend via de website van Zon op Nederland.

De administratie is – nadat de zonnepanelen zijn geplaatst – verreweg het meeste werk voor de coöperatie. Daarom hebben we ervoor gekozen samen te werken met Zon op Nederland. Zij doen de administratie al voor zo’n 60 coöperaties verspreid over Nederland. Dat maakt de administratie voor ons minder werk en relatief goedkoop.

Gevolg van deze keuze is wel dat inschrijven gebeurt via de site van Zon op Nederland. Hier kan je vervolgens je eigen gegevens ook beheren, en b.v. je opbrengst inzien. Daarom kunnen we dat ook niet overnemen.

Inschrijven kan je hier.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Er is op dit moment geen deadline voor het inschrijven meer. Omdat we ca. 450 certificaten meer tot onze beschikking gekregen hebben gaan we door totdat alle certificaten verkocht zijn, of totdat we de installatie in opdracht moeten geven. Op dat moment beslissen we hoeveel panelen/certificaten we kunnen laten plaatsen. De datum van die deadline weten we nu nog niet.  Einde december gaan we al wel de eerste definitieve inschrijvingen toewijzen. Media januari krijgen die leden ook de factuur (€ 200,00 per certificaat; de inleg/participatie in Zon op Alphen is voor privé personen en de meeste VvE’s vrijgesteld van btw). Na het bereiken van de deadline en vastleggen van het aantal panelen dat we in opdracht geven, krijgen ook de andere deelnemers bericht over de toewijzing van hun certificaten, en de rekening. Er is geen garantie dat die leden ook hun maximaal gewenste aantal certificaten kunnen krijgen. De toewijzing gaat per datum van het definitieve inschrijven.

Ik wil me per mail opgeven in plaats van via Zon op Nederland, kan dat?

Dat kan niet. Opgeven moet altijd gaan via de site van Zon op Nederland. Die hebben daarvoor de faciliteiten die ook voor de latere afrekeningen gebruikt gaan worden.

Wat is de deadline om lid te worden?

Als je je inschrijft kun je gelijk lid worden van Zon op Alphen, maar dat hoeft niet direct. De deadline voor lidmaatschap is tegelijk met het officiële bevestigen van de overeenkomst dat je mee gaat doen met een dak.

Zon op Alphen is een coöperatie. Een van de condities voor deelname in een Postcoderoos project is dat alleen leden van de coöperatie kunnen meedoen met een dak. Dus als je definitief meedoet, wordt je lid. Je hebt dan ook inspraak over het dak waar je in investeert en het wel en wee van de coöperatie zelf.

Je kunt ook al eerder lid worden, vanaf het moment dat je je inschrijft voor Zon op Alphen. Je bent van harte welkom om in te schrijven. Wacht je liever tot de officiële ondertekening: dat kan ook.

De exacte rechten van leden tijdens de ontwikkeling van een nieuw dak en de latere exploitatie staan in de statuten van de coöperatie en worden verder uitgewerkt in een huishoudelijk reglement. Je kunt deze informatie vinden onder Documenten.

Ik heb mij eerder dit jaar ingeschreven en wil nu definitief meedoen. Wat moet ik doen?

Heb je eerder dit jaar al een voorinschrijving gedaan? Dat staat deze voorinschrijving geregistreerd bij onze partner Zon op Nederland. Deze voorinschrijving was vrijblijvend en verplichtte tot niets. Als je nú zeker weet om mee te gaan doen met Zon op Alphen, dan moet je deze voorinschrijving zelf definitief maken. Klik hier om de inschrijving definitief te maken. Hier vindt je ook alle benodigde informatie, zoals een stap-voor-stap handleiding en een actuele brochure.