Hoe schrijf ik me in?

De inschrijving voor Zon op Alphen verloopt uitsluitend via de website van Zon op Nederland.

De administratie is – nadat de zonnepanelen zijn geplaatst – verreweg het meeste werk voor de coöperatie. Daarom hebben we ervoor gekozen samen te werken met Zon op Nederland. Zij doen de administratie al voor zo’n 60 coöperaties verspreid over Nederland. Dat maakt de administratie voor ons minder werk en relatief goedkoop.

Gevolg van deze keuze is wel dat inschrijven gebeurt via de site van Zon op Nederland. Hier kan je vervolgens je eigen gegevens ook beheren, en b.v. je opbrengst inzien. Daarom kunnen we dat ook niet overnemen.

Inschrijven kan je hier. Dit is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Ik wil me per mail opgeven in plaats van via Zon op Nederland, kan dat?

Dat kan niet. Opgeven moet altijd gaan via de site van Zon op Nederland. Die hebben daarvoor de faciliteiten die ook voor de latere afrekeningen gebruikt gaan worden.

Waarom moet ik lid worden?

Zon op Alphen is een coöperatie. Een van de condities voor deelname in een Postcoderoos project is dat alleen leden van de coöperatie kunnen meedoen met een dak. Dus als je definitief meedoet, wordt je automatisch lid. Je hebt dan ook inspraak over het dak waar je in investeert en het wel en wee van de coöperatie zelf.

Je kunt ook al eerder lid worden, vanaf het moment dat je je inschrijft voor Zon op Alphen. Je bent van harte welkom om in te schrijven. Wacht je liever tot de officiële ondertekening: dat kan ook. Let er wel op dat we informatie over vrijgekomen cetrificaten of nieuwe projecten in eerste instantie alleen naar leden sturen voordat we de verder de markt op gaan.

De exacte rechten van leden tijdens de ontwikkeling van een nieuw dak en de latere exploitatie staan in de statuten van de coöperatie en worden verder uitgewerkt in een huishoudelijk reglement. Je kunt deze informatie vinden onder Documenten.

Ik heb mij eerder al ingeschreven op de wachtlijst en wil nu definitief lid worden. Wat moet ik doen?

Heb je eerder al een voorinschrijving gedaan? Dat staat deze voorinschrijving geregistreerd bij onze partner Zon op Nederland. Deze voorinschrijving was vrijblijvend en verplichtte tot niets. Als je nú zeker weet om mee te gaan doen met Zon op Alphen, dan moet je deze voorinschrijving zelf definitief maken. Klik hier om de inschrijving definitief te maken. Hier vindt je ook alle benodigde informatie, zoals een stap-voor-stap handleiding en een actuele brochure.