Het eerste project van Zon op Alphen is de combinatie van de productielocatie Rijnvicus en de productielocatie Golfclub Zeegersloot.

Het aantal panelen op het dak van Rijnvicus is zo groot, een van de grootste Postcoderoos daken in Nederland, dat er twee postcoderozen ondergebracht zijn. Dit zijn Rijnvicus-Oost en Rijnvicus-West, ieder met 1.008 panelen. De Golfclub (GCZ) met 222 panelen heeft zijn eigen Postcoderoos (PCR)

Op dit moment heeft de GC Zeegersloot PCR 20 deelnemers, de Rijnvicus-Oost PCR 74 deelnemers en de Rijnvicus-West PCR 84 deelnemers. In totaal zijn er dus 176 deelnemers die met 2.259 certificaten participeren in dit eerste en grote project.

Projecten zijn gescheiden van elkaar

Projecten die door Zon op Alphen gerealiseerd worden, vormen zo veel mogelijk een eigen en gescheiden omgeving. Zo zal de financiële- en leden administratie zo veel als mogelijk gescheiden worden zonder een nieuw coöperatie op te moeten richten. Dat betekend ook dat alleen de leden van een project door hun deelname beslissingen kunnen nemen over het beleid van hun eigen project. Hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat zal in de toekomst duidelijker gaan worden als er nieuwe projecten opgestart gaan worden.

 

Beschikkingen Verlaagd Tarief

Hieronder kan je de beschikkingen van de Belastingdienst voor de volgende drie Postcoderozen downloaden en bekijken.

Rijnvicus-West

Rijnvicus-Oost

GCZeegersloot