Deelname in projecten valt onder de Wet op het financieel toezicht (Wft). De Nederlandsche bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voeren dat toezicht uit. Wij maken altijd melding van projecten bij de AFM.

Maar let op: u belegt buiten AFM-toezicht. Er is geen prospectusplicht voor deze activiteit, ofschoon we wel voor elk project apart een prospectus in de vorm van een brochure maken.

Voordat u daadwerkelijk inschrijft op uw participaties adviseren wij u het AFM informatiedocument voor het betreffende project volledig door te nemen om de risico’s van uw participatie goed te kunnen inschatten.


De inschrijving voor Zon op Alphen projecten verloopt exclusief via de website van Zon op Nederland en gaat in drie stappen.

1. Registratie als gebruiker

Start de vrijblijvende registratie hier. Het helpt als je een recente rekening van je energieleverancier bij de hand hebt, daar staat belangrijke informatie op. Wil je alleen maar informatie, (voor)inschrijven of op de (wacht)lijst komen, dan hoef je bij deze stap nog niet alle informatie in te vullen. Dat kan je later op elk tijdstip nog doen, of komt uiterlijk bij de definitieve deelname automatisch weer ter sprake.

Hier is informatie over het gebruik van je persoonsgegevens.

Er is ook een stap-voor-stap handleiding voor het inschrijven beschikbaar.

Specifieke informatie voor deelnemers staat in het Informatie Memorandum van een project. Klik hier voor de uitgebreide brochure met financiële informatie en de risiko’s over de investering in certificaten voor het Rijnvicus en Golfclub Zeegersloot project. Nieuwe projecten krijgen ook zo’n document. Alle documenten zijn of worden bij de AFM gedeponeerd en geregistreerd.

Denk aan je Spamfilter!

Wij gebruiken hoofdzakelijk e-mail om met de deelnemers te communiceren. Het kan echter zijn dat e-mails in je spamfilter belanden, omdat het de eerste keer is dat je van ons een e-mail krijgt. Omdat te voorkomen dat je deze e-mails niet te zien krijgt, moet je de volgende e-mail domein namen/accounts vrijgeven in je spam filter:

 • zonopnederland.nl
 • zonopalphen.nl
 • energiekalphenaandenrijn.nl

2. (Voor)inschrijven op een project

Na de registratie kan je opnieuw inloggen en vervolgens (voor)inschrijven op een van de open zonneprojecten. Dit is nog steeds vrijblijvend. In deze fase kan alle project informatie nog veranderd worden.

3. Definitieve deelname aan een project

Ben je ingeschreven en wil je de deelname aan een project definitief maken, log dan weer hier in en bevestig de inschrijving voor het gekozen aantal certificaten. Het kan zijn dat je eerst nog wat ontbrekende informatie moet aanleveren, die je bij de registratie nog niet ingevuld had, voordat je de definitieve aanmelding kunt afsluiten. Je dient akkoord te gaan met de voorwaarden. Lees meer over je Akkoord verklaring.

Hou er rekening mee dat je nu de project informatie zoals het aantal certificaten, niet meer kunt veranderen! Je persoonlijke informatie natuurlijk nog wel.

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.

Let op: De toewijzing van certificaten gaat per datum van definitief maken. De keuze voor een van de projecten kan door ons veranderen als dit noodzakelijk is om een betere verdeling te krijgen.

Tot wanneer kan ik meedoen?

Je kunt meedoen totdat alle certificaten voor een project verkocht zijn. Zijn de certificaten op, kom je op een wachtlijst te staan. Zodra we een nieuw project starten komen de leden op die lijst het eerst aan bod.

De uitgiftedatum van certificaten is van te voren niet bekend, dit hangt af wanneer de zonne-installatie in zijn geheel afgenomen is en produceert. De formele uitgiftedatum is namelijk gelijk aan de dag waarop de zonne-installatie in gebruik wordt genomen.

 

Handleiding in het kort:

 1. Registreer je eerst als ‘gebruiker’.
 2. Log dan weer in als gebruiker en kies ‘Inschrijven op een project’.
  1. Kies ‘Zon op Alphen wachtlijst’ als je je als geïnteresseerde wilt inschrijven. Geïnteresseerden op de wachtlijst kunnen met voorrang inschrijven zodra we een volgend dak hebben.
  2. Schrijf in voor een dak/project.
  3. Kies (ook als geïnteresseerde) het aantal certificaten dat je (in de toekomst) wilt afnemen.
  4. Gebruik voor het aantal certificaten:
   • 1 certificaat kost eenmalig circa € 200,-.
   • 1 certificaat levert jaarlijks circa 250 kWh op.
   • Geef bij ‘maximum aantal’ het aantal certificaten op dat je van plan bent af te nemen.
   • Geef bij ‘minimum aantal’ hetzelfde op (dit minimum wordt alleen bij andere coöperaties gebruikt).
  5. Neem niet meer certificaten dan ca. 80-90% van je huidige netto stroomverbruik.
 3. Klaar! Je kunt je ook direct inschrijven als lid van de coöperatie en/of je persoonlijke gegevens verder invullen. Dat kan ook later nog.

Het wijst hopelijk zichzelf, maar heb je problemen, stuur ons dan een berichtje via Contact op deze website.