Aanmelden Zon op Alphen aan den Rijn

//Aanmelden Zon op Alphen aan den Rijn
Aanmelden Zon op Alphen aan den Rijn2018-12-05T14:32:20+00:00

De inschrijving voor Zon op Alphen verloopt exclusief via de website van Zon op Nederland en gaat in drie stappen.

1. Registratie als gebruiker

Start je vrijblijvende registratie hier. Het helpt als je een recente rekening van je energieleverancier bij de hand hebt, daar staat belangrijke informatie op. Wil je alleen maar informatie, (voor)inschrijven of op de (wacht)lijst komen, dan hoef je bij deze stap nog niet alle informatie in te vullen. Dat kan je later op elk tijdstip nog doen, of komt uiterlijk bij de definitieve deelname automatisch weer ter sprake.

Hier is informatie over het gebruik van je persoonsgegevens.

Er is ook een stap-voor-stap handleiding voor het inschrijven beschikbaar.

Specifieke informatie voor deelnemers staat in het Informatie Memorandum. Klik hier voor de uitgebreide brochure met financiële informatie en de risikos over de investering in certificaten. Beide documenten zijn bij de AFM gedeponeerd en geregistreerd.

Denk aan je Spamfilter!

Wij gebruiken hoofdzakelijk e-mail om met de deelnemers te communiceren. Het kan echter zijn dat e-mails in je spamfilter belanden, omdat het de eerste keer is dat je van ons een e-mail krijgt. Omdat te voorkomen dat je deze e-mails niet te zien krijgt, moet je de volgende e-mail domein accounts vrijgeven in je spam filter:

 • zonopnederland.nl
 • zonopalphen.nl
 • energiekalphenaandenrijn.nl

2. (Voor)inschrijven op een project

Na de registratie kan je opnieuw inloggen en vervolgens (voor)inschrijven op de zonneprojecten Rijnvicus of GC Zeegersloot. Dit is nog steeds vrijblijvend. In deze fase kan alle project informatie nog veranderd worden.

3. Definitieve deelname aan een project

Ben je ingeschreven en wil je de deelname aan een project definitief maken, log dan weer hier in en bevestig de inschrijving voor het gekozen aantal certificaten. Het kan zijn dat je eerst nog wat ontbrekende informatie moet aanleveren, die je bij de registratie nog niet ingevuld had, voordat je de definitieve aanmelding kunt afsluiten. Je dient akkoord te gaan met de voorwaarden. Lees meer over je Akkoord verklaring.

Hou er rekening mee dat je nu de project informatie zoals het aantal certificaten, niet meer kunt veranderen! Je persoonlijke informatie natuurlijk nog wel.

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.

Let op: De toewijzing van certificaten gaat per datum van definitief maken.

Tot wanneer kan ik nog meedoen?

Je kunt nog tot en met vrijdag 28 december 2018 de inschrijving definitief maken.

In de loop van begin december gaan we de eerste inschrijvingen al toewijzen. Deze vroege inschrijvers krijgen in ieder geval hun maximale aantal opgegeven certificaten toegewezen. Op dat moment ontvangen die ook de factuur (€ 200,00 per certificaat; voor privé personen en veel VvE’s  is de inleg/participatie in Zon op Alphen vrijgesteld van btw).

Uiterlijk 18 januari 2019 krijgen ook de latere inschrijvingen bericht over de toewijzing van de certificaten. Het kan zijn dat die dan niet meer hun maximale aantal certificaten kunnen krijgen, maar dat we tot aan het minimale aantal opgegeven certificaten moeten toewijzen. Je krijgt daar dan bericht over, inclusief een factuur die uiterlijk 1 februari 2019 moet worden voldaan.

De uitgiftedatum is op dit moment bepaald op 4 februari 2019. Deze datum is nog indicatief! De formele uitgiftedatum is namelijk gelijk aan de dag waarop de zonne-installatie in gebruik wordt genomen.

 

Handleiding in het kort:

 1. Registreer je eerst als ‘gebruiker’.
 2. Log dan weer in als gebruiker en kies ‘Inschrijven op een project’.
  1. Kies ‘Zon op Alphen wachtlijst’ als je je als geïnteresseerde wilt inschrijven. Geïnteresseerden op de wachtlijst kunnen met voorrang inschrijven zodra we een volgend dak hebben.
  2. Schrijf in voor een dak/project.
  3. Kies (ook als geïnteresseerde) het aantal certificaten dat je (in de toekomst) wilt afnemen.
  4. Gebruik voor het aantal certificaten:
   • 1 certificaat kost eenmalig circa € 200,-.
   • 1 certificaat levert jaarlijks circa 250 kWh op.
   • Geef bij ‘maximum aantal’ het aantal certificaten op dat je van plan bent af te nemen.
   • Geef bij ‘minimum aantal’ hetzelfde op (dit minimum wordt alleen bij andere coöperaties gebruikt).
  5. Neem niet meer certificaten dan ca. 80% van je huidige netto stroomverbruik.
 3. Klaar! Je kunt je ook direct inschrijven als lid van de coöperatie en/of je persoonlijke gegevens verder invullen. Dat kan ook later nog.

Het wijst hopelijk zichzelf, maar heb je problemen, stuur ons dan een berichtje via Contact op deze website.

Mocht je er niet uit komen en heb je liever persoonlijk hulp bij het inschrijven, kom dan naar de speciale Helpdesk sessie op zaterdag 27 december van 10-12:30 in bibliotheek Rijn en Venen. We kunnen dan ook nog andere vragen voor je beantwoorden.

Zon op Alphen en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.