U kunt zich kostenloos aanmelden als contact van de coöperatie Zon op Alphen. U krijgt dan (on)regelmatig informatie per e-mail toegestuurd. U kunt zich ook aanmelden als lid, en u kunt dan deelnemen aan onze ledenvergadering. Als lid kunt u ook deelnemen in een project. Op dit moment hebben we geen nieuw project, maar u kunt wel alvast op een wachtlijst inschrijven. Ook komen er regelmatig certificaten beschikbaar van deelnemers, o.a. vanwege een verhuizing buiten het gebied of omdat ze panelen op hun eigen dak leggen. Als u op de wachtlijst staat, krijgt u aanbiedingen als er certificaten vrijkomen. Kijk voor meer details bij Veel Gestelde Vragen.

Deelname in projecten valt onder de Wet op het financieel toezicht (Wft). De Nederlandsche bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voeren dat toezicht uit. Wij maken altijd melding van projecten bij de AFM.

Maar let op: u belegt buiten AFM-toezicht. Er is geen prospectusplicht voor deze activiteit, ofschoon we wel voor elk project apart een prospectus in de vorm van een brochure maken.

Voordat u daadwerkelijk inschrijft op uw participaties adviseren wij u het AFM informatiedocument voor het betreffende project volledig door te nemen om de risico’s van uw participatie goed te kunnen inschatten.


BELANGRIJK!
Vele vragen kunnen vooraf al bij Veel Gestelde vragen bekeken worden. Kijk daar ajb eerst naar.

1. Registratie als contact

Start de vrijblijvende registratie hier.

Hier is informatie over het gebruik van je persoonsgegevens.

Na de aanmelding als contact krijg je een e-mail met toegang op een Portaal. Daar kan je alle persoonlijke gegevens gaan beheren en aanpassen. Nadat je het Portaal geactiveerd hebt, krijg je van ons (on)regelmatig e-mails met informatie over onze coöperatie en projecten. Je dient ook akkoord te gaan met de voorwaarden. Lees hier meer over je Akkoord verklaring.

Denk aan je Spamfilter!

Wij gebruiken hoofdzakelijk e-mail om met de contacten, leden en deelnemers te communiceren. Het kan echter zijn dat onze e-mails in je spamfilter belanden, omdat het de eerste keer is dat je van ons een e-mail krijgt. Omdat te voorkomen dat je deze e-mails niet te zien krijgt, moet je het domein zonopalphen.nl vrijgeven in je spam filter.

2. Lid worden van de coöperatie

Als lid van de coöperatie kun je deelnemen in Algemene Leden Vergaderingen en invloed uitoefenen op het beleid.

Om deel te kunnen nemen in een project moet je als eerste lid worden van de coöperatie. Ben je als lid geaccepteerd krijg je een bevestigingsmail met de voorwaarden van lidmaatschap. De akte van oprichting van de coöperatie, en andere informatie zijn te vinden bij “Over Ons/Documenten”.

Ook als je nog niet mee kunt of wilt gaan doen met een project, en je voor de wachtlijst kiest, is het belangrijk om deze stap alvast af te sluiten. Mochten er certificaten beschikbaar komen kan je alleen deelnemen als je al lid bent en alle informatie opgeslagen hebt.  Het lid worden van de coöperatie schept geen enkele verplichting en er zijn ook geen kosten aan verbonden. Je kunt je tenslotte ten allen tijde zonder problemen ook weer uitschrijven.

3. Deelname aan een project

Ben je eenmaal lid dan kan je je inschrijven op de wachtlijst voor certificaten die beschikbaar komen voor nieuwe projecten, of voor vrijgekomen certificaten van bestaande projecten. Deze stap hangt nauw samen met het deelnemen in een project dus er wordt nogal wat informatie verlangt. Het kan zijn dat je eerst die ontbrekende informatie moet aanleveren, die je bij de registratie nog niet allemaal ingevuld had.

Specifieke informatie voor deelnemers staat in het Informatie Memorandum van een project. Klik hier voor de uitgebreide brochure met financiële informatie en de risico’s over de investering in certificaten voor het Rijnvicus en Golfclub Zeegersloot project. Nieuwe projecten krijgen ook zo’n document. Alle documenten zijn of worden bij de AFM gedeponeerd en geregistreerd.

Let op: De toewijzing van certificaten voor nieuwe projecten gaat per datum van het definitief maken van een project. De keuze van certificaten voor een van de projecten kan door ons veranderen als dit noodzakelijk is om een betere verdeling te krijgen. De procedure voor bestaande projecten staat bij Veel Gestelde Vragen.

Tot wanneer kan ik meedoen?

Je kunt meedoen totdat alle certificaten voor een project verkocht zijn. Zijn de certificaten op, kom je op een wachtlijst te staan. Zodra we een nieuw project starten komen de leden op die lijst het eerst aan bod. Ook als er certificaten beschikbaar komen van een bestaand project kan daar op worden ingeschreven.

De uitgiftedatum van certificaten voor nieuwe projecten is van te voren niet bekend, dit hangt af wanneer de zonne-installatie in zijn geheel afgenomen is en produceert. De formele uitgiftedatum is namelijk gelijk aan de dag waarop de zonne-installatie in gebruik wordt genomen.

Het wijst hopelijk zichzelf, maar heb je problemen, stuur ons dan een berichtje naar admin@zonopalphen.nl of gebruik de contact informatie op deze website.