Ik wil van energieleverancier wisselen, kan dat?

Ja, dat kan altijd, maar er zijn wel een aantal zaken waar je goed op moet letten.

Let er op dat als je een contract hebt, het wisselen binnen deze termijn een boete op kan leveren. Sommige leveranciers nemen bij een overstap die boete van je over, vraag altijd hoe dat zit.

Als je wisselt dmv een vergelijkingssite of je krijgt een speciaal tarief, krijgen wij geen premie van de leverancier. In dat geval  krijg je van ons een factuur die tot maximaal 15 Euro per jaar kan oplopen. Kijk bij veel gestelde vragen voor details.

Let er ook op dat je wisselt naar een leverancier die de Postcoderoos afrekening ondersteunt. Kijk hier voor de meest actuele informatie.

Wissel je naar een leverancier die drie sterren heeft, gaat de afrekening automatisch. Neem je een leverancier met één of twee sterren, krijg je elk jaar een voucher die je moet inwisselen om je belastingteruggave te krijgen.

Als je wisselt, krijg je van beide leveranciers een afrekening. Een van je oude leverancier tot aan de wisseling en een van je nieuwe vanaf de wisseling. Voor je energiebelastingteruggave werkt het precies zo, je krijgt van beide leveranciers een teruggave of een voucher voor het deel dat je daar je energie af nam.

Wanneer ga je wisselen?

De timing van de overstap van je energieleverancier is belangrijker is dan je wellicht denkt. Bij de jaarlijkse afrekening krijg je te maken met twee leveranciers die je alleen maar kunnen vergoeden tot het maximum van de gebruikte energie die bij hun voor die periode is afgenomen. In de zomer produceren wij natuurlijk veel energie met onze zonneparken, maar gebruik je zelf waarchijnlijk veel minder. Dit verschil kan aardig oplopen waardoor je bij de ene leverancier tegen het maximum aanloopt, en bij de andere helemaal niet. Dat kan je dus behoorlijk in je teruggave van de energiebelasting schelen. Denk daar dus aan bij het overstappen.

 

Aanmelden van een nieuwe energieleverancier

Als u deelneemt bij een postcoderoos van Zon op Alphen, is het niet mogelijk om in het Portaal zelf een nieuwe energieleverancier aan te geven.
Dit is een complexe procedure die wij voor u moeten gaan doen.
We moeten nl de deelname met de oude afsluiten, en een afrekening sturen zodat u de energiebelasting terug kunt krijgen.
We moeten daarna een nieuwe leverancier aan gaan maken en hebben daar informatie voor nodig.

Het aanmelden doe je hier:

Aanmelden nieuwe energieleverancier

OM | Nieuwe Energie

Zon op Alphen levert de opgewekte energie van Rijnvicus aan OM|nieuwe energie. Wij zijn als coöperatie ook lid van OM|nieuwe energie, en kunnen daardoor een goede prijs aanbieden. Tenslotte zijn ook wij een energieleverancier. Wordt je daar lid krijgen wij als coöperatie zelf ook een goede premie, die we gebruiken om de kosten te dekken. Het loont zich dus voor allebei als je naar OM|nieuwe energie overstapt. Je moet je dan wel via ons bij OM|nieuwe energie aanmelden. Dat kan hier en daar kan je ook zien wat het voordeel is.

 

Greenchoice

In het verleden hebben we onze stroom ook aan Greenchoice geleverd, en kunnen dat in de toekomst weer gaan doen. Wij hebben zeer goede ervaringen met Greenchoice, en ook daarme hebben we een contract zodat ze drie sterren hebben. De afrekening van de energiebelasting gaat automatisch en als een lid van Zon op Alphen bij Greenchoise klant is of wordt, krijgen wij een premie.

Ook leden krijgen een goed aanbod. Kijk voor meer informatie hier.