Kan ik nog meedoen?

Ja, dat kan, maar er zijn voor de huidige drie projecten geen certificaten meer beschikbaar. Er kunnen altijd weer certificaten van bestaande projecten vrijkomen, of een nieuw project kan worden opgestart, dus schrijf je in ieder geval in op de wachtlijst. Je krijgt dan per e-mail informatie en nieuwsbrieven toegestuurd. Dit is kosteloos en zonder verplichtingen.

Ben je nog geen lid van Zon op Alphen, dan moet je je eerst aanmelden voordat je verder kunt gaan. Ga eerst hier naar toe : aanmelden. Je krijgt dan toegang tot je eigen Portaal met je gegevens.

Heb je eenmaal een Portaal kan je je aanmelden voor Projecten, waaronder de Wachtlijst. Klik bij Projecten op “ga naar inschrijven”. Op deze pagina staat ook een link naar een document dat belangrijk is voor je deelname in een project.

Bij de eerste stap geef je aan hoeveel certificaten je maximaal wilt hebben. Je gaat hiermee geen verplichting aan, maar wij weten daarmee hoeveel we “in de wacht hebben staan”.  Kijk voor informatie over certificaten verder bij Veel gestelde vragen. In stap 2 moet je alle benodigde gegevens invullen zoals je IBAN en de EAN code van je elektriciteitsmeter. Die staat op je afrekening van je energieleverancier. Klik dan op “opslaan en doorgaan”. Bij stap 3 moet je aangeven dat je het Huishoudelijk Reglement van de coöperatie en de Akte van Oprichting gelezen hebt. Deze documenten staan overigens ook op onze website onder het menu Over Ons/Documenten. Na het aanvinken klik je op Bevestigen om naar de volgende stap te gaan.

Je komt nu bij de bevestiging van je inschrijving. Op deze pagina staat de Participatieovereenkomst voor leden en deelnemers. Onder dit document staat een richtbedrag voor het totale aantal certificaten dat je in de eerste stap hebt opgegeven. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de dagwaarde van de certificaten op het moment van overdracht.

Als laatste willen we nog even een bevestiging of je echt lid wilt gaan worden. Als je dat doet is je inschrijving op de wachtlijst compleet.  Je krijgt nu ook nog een e-mail als bevestiging, en een persoonlijke overeenkomst van participatie toegestuurd.

Met de gegevens die je in deze stappen op hebt gegeven ben je automatisch, en zonder kosten en verplichtingen lid van Zon op Alphen geworden, want alleen als je lid bent kan je ook mee gaan doen. Komen er certificaten vrij, sturen we die informatie alleen maar naar de aangemelde leden op de wachtlijst. Hou hier dus rekening mee.

Starten we nieuwe projecten sta je alvast op de wachtlijst, die we bij overschrijving op volgorde van inschrijvingsdatum gaan afwerken.

Er kunnen overigens géén rechten verleend worden op exclusiviteit voor bepaalde projecten. We hebben geleerd dat we soms met postcodes moeten schuiven om zoveel mogelijk leden mee te kunnen laten doen.

We zoeken overigens altijd naar mogelijkheden voor nieuwe projecten maar wanneer die zo ver zijn dat we kunnen gaan verkopen weten we niet. Hou deze site dus goed in de gaten.

Meld je in ieder geval vast aan als lid. Dat kost niets, en schept ook geen verplichtingen, maar we houden je wel op de hoogte en je krijgt als eerste de kans om voor een nieuw project in te schrijven, of vrijkomende certificaten te kopen.

Wat gebeurd er als certificaten op zijn?

Als alle certificaten voor een nieuw project verkocht zijn, gaan de volgende aanvragen automatisch naar de wachtlijst. Er kunnen dan twee dingen gebeuren.

  • Als we nieuwe projecten starten, en daar zijn we mee bezig, dan kunnen die deelnemers voor die nieuwe projecten inschrijven.
  • Het kan gebeuren dat huidige certificaathouders afstand doen van een aantal certificaten. Die worden dan aangeboden aan de leden die op de wachtlijst staan.

Kan ik met meerdere projecten tegelijk meedoen?

Ja dat kan. Het kan zijn dat je niet alle gewenste certificaten bij één project tegelijk kunt aanschaffen. Het kan ook zijn dat je klein wilt beginnen en later wilt uitbreiden. Het maakt voor de deelname en de belastingteruggave echter niet uit met welk project of projecten je deelneemt, als je maar aan de Postcoderoos spelregels voldoet.