Wat kost een certificaat?

Participeren in Zon op Alphen doe je door certificaten te kopen. De prijs van een certificaat is vastgesteld op € 200,- en is voor privé personen en de meeste VvE’s vrijgesteld van btw. Zon op Alphen houdt de investering per paneel laag met behulp van een gedeeltelijke externe financiering door b.v. de Triodos Bank. Van de totale investeringskosten financiert de bank ongeveer een derde deel. De deelnemers brengen de rest op door middel van hun participaties.

De lening wordt afgelost uit de inkomsten van de coöperatie Zon op Alphen: uit de verkoop van de elektriciteitsproductie van de zonne-installaties en de overstapvergoeding/premie voor leden van de energieleveranciers met 3 sterren, en ledenbijdragen van leden waar we die vergoeding niet krijgen.

Zijn er bijkomende kosten?

Als je eigen energieleverancier 3 sterren heeft op de lijst van Zon op Nederland, krijgt de coöperatie een (overstap)premie van ca €35 als je zowel stroom en gas bij deze leverancier afneemt. En anders de helft. In dat geval zijn er geen bijkomende kosten. Je moet wel een normaal contract hebben, en geen speciale actie, anders krijgen we die (overstap)premie niet. Kijk hier voor meer informatie over de regels.

Heeft je eigen leverancier 1 of 2 sterren, of krijgen we geen (overstap)premie, dan brengen we jaarlijks €1,50 per certificaat in rekening, tot een maximum van €15. Dit is om een sluitende begroting te krijgen. Het loont dus voor jezelf en voor de coöperatie om naar een 3 sterren leverancier over te stappen. Doe dit wel via de speciale links op de bovenstaande pagina met regels om zeker in aanmerking te komen.