Wat kost een certificaat?

Participeren in Zon op Alphen doe je door certificaten te kopen. De prijs van een certificaat is vastgesteld op € 200,- en is voor privé personen en de meeste VvE’s vrijgesteld van btw. Zon op Alphen houdt de investering per certificaat laag met behulp van een gedeeltelijke externe financiering. Van de totale investeringskosten financiert de bank ongeveer een derde deel. De deelnemers brengen de rest op door middel van hun participaties.

De lening wordt afgelost uit de inkomsten van de coöperatie Zon op Alphen: uit de verkoop van de elektriciteitsproductie van de zon-installaties en de overstapvergoeding/premie voor leden van de energieleveranciers met 3 sterren. Kijk voor meer details bij “Over Ons” op deze site.

Zijn er bijkomende kosten?

Als je eigen energieleverancier 3 sterren heeft op de lijst , krijgt de coöperatie een (overstap)premie van ca €35 als je zowel stroom en gas bij deze leverancier afneemt. En anders de helft. In dat geval zijn er geen bijkomende kosten. Je moet wel een normaal contract hebben, en geen speciale actie, anders krijgen we die (overstap)premie niet.