Als deelnemer van Zon op Alphen krijg je korting op de energiebelasting. Deze wordt verrekend met het verbruik van je eigen energierekening. Om deze belastingkorting daadwerkelijk door te kunnen voeren, is een zogenoemde beschikking van de Belastingdienst nodig. De beschikkingen voor Rijnvicus-Oost en GC Zeegersloot waren al binnen, maar de beschikking voor Rijnvicus-West had wat meer voeten in de aarde. Door een software-fout dreigde op het moment van de aanvraag postcodegebied 2391 (Hazerswoude-Dorp) buiten de postcoderoosregeling te vallen. We hebben de belastingdienst het probleem geschilderd en documentatie aangeleverd waaruit bleek dat 2391 wel degelijk bij de PCR van Rijnvicus-West behoorde. De belastingdienst ging daarmee akkoord en vorige week rolde ook deze derde beschikking bij het bestuur van Zon op Alphen door de brievenbus.

Hiermee is de terugbetaling van de energiebelasting op je eigen gebruik vanaf 28 mei 2019 voor een periode van ten minste 15 jaar voor de deelnemers goedgekeurd en een feit.

De beschikkingen staan inmiddels op deze website en kun je hier downloaden.

Als je zelf begin 2020 je belastingteruggave met je energieleverancier moet regelen, moeten deze documenten (afhankelijk van de postcoderoosprojecten waarin je participeert) worden meegeleverd.