Energiecoöperatie Zon op Alphen aan den Rijn is gestart  met de verkoop van certificaten voor de zonneparken Rijnvicus en GC Zeegersloot. Afgelopen half jaar hebben al zo’n tweehonderd inwoners van de gemeente Alphen zich hiervoor vrijblijvend ingeschreven. Inmiddels zijn de voorbereidingen zo ver gevorderd, dat de definitieve inschrijving is geopend. De voorinschrijvers kunnen hun aanmelding definitief maken via www.zonopalphen.nl.

“Als de deelnemers die aan de voorinschrijving hebben meegedaan ook daadwerkelijk tot de aanschaf van certificaten overgaan, zijn we al 65 procent van de panelen kwijt”, zegt voorzitter Stef Strik van Zon op Alphen aan den Rijn. In totaal komen op de daken van Rijnvicus en de driving range van de golfclub circa 1.750 panelen te liggen.

Inwoners van de meeste Alphense postcodegebieden die thuis geen goed dak hebben en toch graag zelf groene energie opwekken, kunnen panelen bij Zon op Alphen kopen. Ze krijgen dan een lagere energierekening, vanwege korting op de energiebelasting dan wel een zogenoemde terugleververgoeding. Hun investering van 200 euro per certificaat/paneel, verdienen zij binnen zeven jaar terug. Gerekend over de totale looptijd van het project (vijftien jaar) verdienen de deelnemers hun inleg dubbel terug.

Zon op Alphen houdt eind november drie informatieavonden, zowel voor de deelnemers die zich bij de voorinschrijving al hebben aangemeld als voor nieuwe kandidaten. Hier wordt de actuele stand van zaken gegeven en uitleg gegeven over de inschrijving. De infoavonden worden gehouden op:

  • Dinsdag 20 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor Alphen aan den Rijn.
  • Donderdag 22 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Rijnvicus, Distributieweg 10, Alphen aan den Rijn.
  • Woensdag 28 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor Alphen aan den Rijn.

Aanmelden voor een informatieavond kan via de website www.zonopalphen.nl.